Mainos
Mainos

Asunnonmyynti ongelma Virossa vuonna 2000

Yksityistettyjen asuntojen kauppa käy Virossa vilkkaana. Tilanteessa kytee kuitenkin aikapommi, joka saattaa laueta vuonna 2000.

Vuodesta 2000 lähtien asunnon voi myydä ainoastaan, jos maa-ala, jolle asunto on rakennettu, on myös yksityistetty. Suurin osa nykyisin yksityistetyistä asunnoista on vielä valtion tai kunnan maalla. Maan yksityistäminen on aikaa vievä prosessi, joka parhaimmassakin tapauksessa kestää kolme kuukautta. Erityisesti suurissa kaupungeissa tilanne on ongelmallinen.

Virossa on yksityistetty kaikkiaan kolmesataa tuhatta asuntoa. Sen sijaan kiinteistörekisteriin on viety vasta runsaat tuhat asuntoa. Pahin on tilanne Tallinnassa, jossa vain sata asunnonomistajaa on toistaiseksi ehtinyt yksityistää myös maapalstansa. Jopa pienessä Etelä-Viron Valgan kaupungissa on yksityistettyjä maapalstoja 300. Kerrostalojen rakennusmaan yksityistämisprosessin alullepanijan tulee olla talon asukasyhdistyksen tai kaupunginhallituksen jäsen. Läheskään kaikki talot eivät vielä ole edes perustaneet asukasyhdistystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme