Mainos
Mainos

Atlantiksen astronautit asensivat avaruusrautatien

Avaruudessa on jälleen otettu suuria askeleita ihmiskunnalle. Avaruussukkula Atlantiksen astronautit asensivat eilen maailmankaikkeuden ensimmäisen avaruusrautatien.

Astronautit pääsivät asentamaan avaruusrautatietä kolmannella avaruuskävelyllään. Oikeastaan kyse on sähköisestä vaunusta, jonka vauhtikaan ei varsinaisesti huimaa, avaruuden rautahepo kun etenee noin 3 senttiä sekunnissa.

Pienellä vaunulla on kuitenkin tärkeä tehtävä. Se on ensimmäinen osa valtavaa tukipalkkia, joka rakennetaan tukemaan koko avaruusasemalle energiaa tuottavia aurinkopaneeleja. Vaunun tehtävä on kuljettaa avaruusaseman 18-metristä robottikättä tukipalkin rakennuspaikalta toiselle.

Avaruushistoriaa tehtiin eilen toisellakin tavalla. Vaunun asennuksen viimeistelivät astronautit Jerry Ross ja Lee Morin, maailmankaikkeuden ensimmäiset avaruusvaarit.

Atlantis ja sen seitsemänhenkinen miehistö palaavat maan kamaralle ensi perjantaina.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 15.04.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme