Mainos
Mainos

Atlantis-sukkulan määrä laskeutua huomenna

Nasan edustajien mukaan sukkulan vieressä samalla vauhdilla lentävä esine oli todennäköisesti jotain harmitonta kuten jäätä.

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan määräämät Atlantis-sukkulan tarkastukset eivät ole osoittaneet mitään hälyttävää. Atlantiksen on määrä palata Maahan huomenna.

Huolenaiheena oli sukkulan vieressä havaittu tunnistamaton esine, jonka on pelätty joko irronneen Atlantiksesta tai vahingoittaneen alusta. Tarkastuksissa ei kuitenkaan havaittu merkkejä kummastakaan mahdollisuudesta.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa pyrki varmistamaan, ettei sukkulan ulkopinta ole vahingoittunut vaarallisella tavalla.

Alun perin sukkulan oli tarkoitus laskeutua Kennedyn avaruuskeskukseen Floridaan tänään. Laskeutumisen lykkäystä puolsi myös sään heikentyminen laskeutumisalueella. Kansainväliseltä avaruusasemalta palaavassa sukkulassa on kuusi astronauttia.

Huomisen laskeutumisen ensimmäinen sopiva aika on puolen päivän jälkeen Suomen aikaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme