Mainos
Mainos

Audi-kuskin mieletön pako ällistyttää Saksassa – vauhtia yli 200 km/h

Viime yönä 21 poliisiautoa ja yksi helikopteri osallistuivat poikkeuksellisen hurjaan takaa-ajoon Saksassa. 200 kilometrin tuntivauhtia pakenevan Audi-kuljettajan onnistui ajeluttaa poliisijoukkoja kahden tunnin ajan ympäri maata - ja kadota lopulta jäljettömiin.

Tapahtumat käynnistyivät yhdeltä yöllä, kun Düsseldorfin poliisi oli pitämässä liikenneratsiaa ja halusi pysäyttää ohiajaneen Audin. Sen sijaan, että kuljettaja olisi painanut jarrua, hän iskikin tallan pohjaan. Autossa oli poliisin mukaan useita miehiä, kirjoittaa uutissivusto RP Online.

Tästä alkoi mieletön takaa-ajo. Pakomatkansa aikana kuljettaja ehti ajaa poliisia pakoon seitsemää eri moottoritietä pitkin. Audi-kuljettaja ajoi matkallaan muun muassa Neussin, Kölnin, Hildenin, Haanin, Wuppertalin, Bochumin, Gelsenkirchenin, Essenin, Bottropin, Mülheimin, Krefeldin ja Mönchengladbachin läpi. Pakomatkansa aikana kuljettaja vaihtoi suuntaa useita kertoja.

Pakoauto ehti myös tankata

Kaahari ajoi autolla enimmäkseen yli 200 kilometrin tuntivauhtia. Jopa Saksan poliisi on ihmeissään, miten pakeneminen yleisiä teitä noin hurjalla nopeudella onnistui.

– Kuljettaja ajoi koko ajan älyttömällä nopeudella. Kuka tahansa muu olisi jo lyhyen ajan jälkeen aiheuttanut onnettomuuden, poliisin tiedottaja kertoo.

Esimerkiksi matka Düsseldorfin pohjoisesta liittymästä kaupungin Südbrückeksi kutsutulle sillalle kestää liikennesääntöjä noudattamalla vähintään 20 minuuttia. Pakoauto taittoi saman matkan kuitenkin vain neljässä minuutissa.

Kuljettajan on täytynyt myös jossakin välissä tankata autoon polttoainetta vähintään yhden kanisterin verran. Poliisin mukaan urheiluautotyyppinen auto oli mallia Audi RS4 tai RS6. Auton rekisterinumero paljasti, että se oli ilmoitettu varastetuksi viime elokuussa.

Kaahailtuaan ympäri Saksaa Audi-kuljettaja suuntasi lopulta Hollantiin johtavalle A73-moottoritielle, jolloin Saksan poliisi menetti näköyhteyden autoon. Myös hollantilaiset poliisit oli hälytettiin kaaharia vastaan, mutta turhaan - Audi-kuljettajan onnistui karistaa kannoiltaan myös Hollannin poliisijoukot.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme