Mainos
Mainos

Auringonpimennys Intiassa: Juhlia ja maailmansodan manausta

Kaiken elämän lähteen, Auringon, katoaminen on omiaan ruokkimaan taikauskoa, kun pimeys pistää lintujen päät pyörälle ja houkuttelee lepakotkin pesistään keskellä päivää.

Huominen täydellinen auringonpimennys on jo saanut intialaiset astrologit ja pyhät miehet ennustamaan väkivaltaisuuksia ja kuohuntaa ympäri maailman. Monille uskoville ja taikauskoisille pimennys on turmion merkki. Toisille pimennys on juhlan ja rukoilun aikaa.

Yleensä pimennys on tiennyt sotaa, nälkää, tulvia ja hallitsijoiden syntymää tai kuolemaa. Muinaisten kiinalaisten mukaan auringon ahmaisi lohikäärme, kun taas viikingit uskoivat kahden jättimäisen suden, Skollin ja Hatin, jahtaavan aurinkoa taivaalla. Etelä-Amerikan intiaaneille pimennys oli yksinkertaisesti kauhistuttava Jumalan silmä.

Hindumytologian mukaisesti raskaana olevia naisia kehotetaan pysymään sisätiloissa, jottei lapsille kehittyisi syntymävikoja. Delhissä huomiselle etukäteen sovittuja keisarileikkauksia on jo siirretty muille päiville.

HINDUILLE PYHÄSSÄ VARANASIN KAUPUNGISSA ASUVA SADHU ENNUSTAA KOLMATTA MAAILMANSOTAA.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme