Mainos
Mainos

Auringonpimennys nosti vuosisadan vuoroveden Ranskassa

Pohjois-Ranskassa jopa 10 000 ihmistä kokoontui illalla katsomaan poikkeuksellisen korkeaa nousuvettä Mont Saint-Michelin luostarisaaren edustalle.

Nousuvesi on tänään historiallisen korkealla auringonpimennyksen ja superkuun yhteisvaikutuksesta. Illalla veden korkeus jäi vielä odotetusta ennätyskorkeudesta. 

Poliisilla oli vaikeuksia pitää järjestystä turistien suosimassa kohteessa, jossa tuhannet ihmiset halusivat valokuvata luonnonilmiön. Merenpinnan ennustettiin nousevan jopa yli 14 metriä.  

Normandian rannikko on yksi paikoista, jossa vuoroveden vaihtelu on maailman voimakkainta. Vuoroveden arvioidaan nousevan poikkeuksellisen korkealle myös Britannian ja Hollannin rannikoilla.  

Tänään vielä voimakkaampi vuorovesi??

Englannin kanaalin ja Pohjanmeren rannoilla varaudutaan tänään jälleen poikkeuksellisen voimakkaaseen vuorovesi-ilmiöön. Kuun ja Auringon yhteisvaikutuksesta nousuveden ennustetaan nousevan jopa yli 14 metriin.  

Kiertoradallaan lähellä Maata olevan Kuun ja Auringon osuminen samalle linjalle Maan kanssa aiheutti myös eilisen auringonpimennyksen, jota voitiin ihailla osittaisena myös Suomessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme