Mainos
Mainos

Aurinkokunnan ulkopuolelta löytyi jälleen planeettoja

Tähtitieteilijät ovat jälleen löytäneet uusia planeettoja aurinkokuntamme ulkopuolelta. Nyt löydetyt kaksi planeettaa ovat huomattavasti aikaisemmin havaittuja planeettoja pienempiä.

Kooltaan ne ovat meidän aurinkokuntaamme kuuluvan Saturnuksen luokkaa. Löydön tehneet amerikkalaiset tähtitieteilijät ovat innoissaan kahden "kiven" löytymisestä, sillä se antaa toivoa jopa Maan kokoisten planeettojen havaitsemisesta ulkoavaruudesta.

-Uskomme, että avaruudessa on runsaasti myös Maan kokoisia planeettoja, jotka kiertävät omaa tähteään. Teknisesti niiden löytäminen ei vielä ole mahdollista, professori Steve Vogt Kalifornia-Santa-Cruzin yliopistosta sanoo.

Uusista planeettalöydöistä toinen sijaitsee 109 valovuoden päässä Yksisarvisen tähtikuviosta ja toinen 117 valovuoden päässä Valaan tähtikuviosta. Niiden emotähdet tunnetaan nimillä HD46375 sekä HD16141.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme