Mainos
Mainos

Aurinkokuntaamme tupsahtaneesta mystisestä Oumuamuasta etsitään merkkejä vieraasta älystä ja sivilisaatiosta

Aurinkokuntaamme hiljattain ilmestynyt mystinen kappale kiinnostaa avaruudesta vieraan älyn merkkejä etsiviä tutkijoita. Sitä kohti suunnataan tänään yksi maailman suurimmista radioteleskoopeista.

Havaijin yliopistolla havaittiin 19. lokakuuta avaruutta hurjaa vauhtia halkova kappale. Lentoratansa perusteella sen arviotiin olevan peräisin aurinkokuntamme ulkopuolelta, ja se sai nimekseen havaijinkielisen sanan oumuamua, joka tarkoittaa tiedustelijaa tai viestinviejää.

Todennäköisesti vierailija on vain tavallinen kivestä ja jäästä koostuva asteroidi. Sen alkuperästä ei ole kuitenkaan tietoa.

Myös kappaleen muoto mietityttää tutkijoita.

Oumuamua on pitkä ja sikarimainen, eli ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen soveltuva tähtienväliselle matkalle. Muoto suojaa kappaletta avaruuden kaasujen ja pölyjen aiheuttamilta vaurioilta ja kitkalta.

Vierasta älyä avaruudesta etsivät tutkijat osoittavat nyt Yhdysvaltain Länsi-Virginiassa sijaitsevan Green Bankin radioteleskoopin kappaleen suuntaan selvittääkseen, löytyykö siitä merkkejä vieraasta sivilisaatiosta. Asiasta kerrottiin tiedotteessa maanantaina.

Mukana tutkimuksessa on muun muassa Berkeleyn yliopiston SETI-tutkimuskeskuksen johtaja Andrew Siemion, jonka mukaan Oumuamua on oiva tutkimuskohde siitäkin huolimatta, että se osoittautuisi pelkäksi asteroidiksi.

Green Bankin radioteleskoopilla voidaan muun muassa selvittää, löytyykö kappaleesta merkkejä vedestä tai jäästä. Lisäksi tietoa saadaan kappaletta ympäröivistä kaasuista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme