Mainos
Mainos

Auschwitzin 94-vuotias entinen vartija tänään oikeuteen Saksassa

Auschwitzin keskitysleirin entinen vartija, 94-vuotias saksalaismies joutui tänään oikeuteen osallisuudesta kymmenien tuhansien ihmisten murhiin.

Reinhold Hanning saapui Länsi-Saksassa sijaitsevan Detmoldin kaupungin oikeuteen seitsemän vuosikymmentä natsivallan kaatumisen jälkeen. Hannigia syytetään osallisuudesta ainakin 17 000 murhaan puolalaisella keskitysleirillä.

Tämän päiväinen oikeudenkäynti on laatuaan kolmas tälle vuodelle suunniteltu. Saksan tavoitteena on saada entiset kolmannen valtakunnan rikolliset tuomiolle ennen kuin he kuolevat.

Holokaustista selvinnyt Angela Orosz tulee todistamaan Hanningia vastaan. Hän kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Auschwitzin työntekijät ”olivat osa tätä tappokoneistoa”.

– Ilman näitä ihmisiä ja heidän holokaustille osoittamaansa tukea, Auschwitzin tapahtumat, 1,1 miljoonan ihmisen murhat vain muutamassa vuodessa, eivät olisi olleet mahdollisia. Osa perheestäni voisi olla edelleen elossa, Auschwitzissa vain kuukausi ennen leirin vapauttamista syntynyt Orosz kertoi.

Hanningia syytetään siitä, että hän olisi valvonut leirille tulleita vankeja ja heidän lajitteluaan työkelpoisiin ja kaasukammoihin lähetettäviin. Hänen väitetään olleen myös tietoinen vankien massa-ampumisista sekä heidän nälkiinnyttämisestään.

Hanning on myöntänyt työskennelleensä Auschwitzissa, mutta kieltää osuutensa murhiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme