Mainos
Mainos

Australia hyökkää shokkikuvilla Japanin valaanpyyntiä vastaan

Sanaharkka valaanpyynnistä Japanin ja Australian kesken kovenee. Pyyntiä kiivaasti vastustava Australia on julkaissut tukun dramaattisia valokuvia japanilaisten laivaston tekemisistä Etelämerellä.

Kuvissa näytetään muun muassa miten japanilaislaivan kannelle hinataan tapettua lahtivalasta ja sen noin yksivuotiasta poikasta. Kuvat on otettu pyyntilaivastoa tarkkailevalta Australian tullin alukselta.

- Aloin voida pahoin, kun näin kuvat. Tämä on todella masentavaa, moittii Australian ympäristöministeri Peter Garrett.

Australia pyrkii kieltämään Japanin valaanpyynnin kansainvälisten tuomioistuimien kautta ja aikoo käyttää kuvia todistusaineistona. Japani puolestaan syyttää Australiaa propagandan levittämisestä ja varoittaa kiistan uhkaavan maiden suhteita.

Kaupallinen valaanpyynti on kiellettyä, mutta Japani hyödyntää kiellon porsaanreikää, joka sallii pyynnin tieteellisiin tarkoituksiin. Useiden ympäristöjärjestöjen mukaan Japanin toimet rikkovat kuitenkin useita kansainvälisiä sopimuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme