Mainos
Mainos

Australia ja Uusi-Seelanti lähettivät rauhanturvaajia Salomonsaarille

Ainakin 17 australialaista poliisia ja kaksi uusiseelantilaista haavoittui kahakoinnissa eilen.

Australia ja Uusi-Seelanti ovat päättäneet lähettää joukkoja Salomonsaarille rauhoittamaan levottomuuksia. Saarilla on syttynyt mellakoita sen jälkeen, kun maahan oli valittu uusi pääministeri.

Australian viranomaiset ilmoittivat lähettävänsä saarille heti 110 sotilasta sekä 70 poliisia, jotka vahvistavat maassa jo olevaa 280 poliisin rauhanturvajoukkoa. Uusi-Seelanti ilmoitti lähettävänsä 55 poliisia ja sotilasta.

Rettelöijien mukaan Taiwanin hallituksella ja paikallisilla kiinalaisilla liikemiehillä on liikaa vaikutusvaltaa Snyder Rinin johtamaan hallitukseen.

- Snyder Rinin poliittiset vastustajat käynnistivät osan mellakoinnista syytöksillä, joiden mukaan hän saa kiinalaista tai enimmäkseen taiwanilaista rahaa, sanoi Australian ulkoministeri Alexander Downer.

Mellakoijat ovat ryöstelleet ja polttaneet rakennuksia ja liikkeitä Salomonsaarten pääkaupungissa Honiarassa. Suuri osa tuhotöiden kohteeksi joutuneista liikkeistä on kiinalaisomisteisia.

Ainakin 17 australialaista poliisia ja kaksi uusiseelantilaista haavoittui kahakoinnissa eilen. He yrittivät tukahduttaa mellakkaa, joka puhkesi kun varapääministeri Rini valittiin saarivaltion pääministeriksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme