Mainos
Mainos

Australia lisää joukkoja Afganistanissa

Uusien joukkojen tehtävänä on katkaista talebanien komento- ja kuljetusyhteyksiä Etelä-Afganistanissa. Talebanien arvellaan valmistelevan suurta hyökkäystä kesäksi.

Australia lähettää 300 sotilasta lisää Afganistaniin, ilmoitti pääministeri John Howard tänään.

Erikoisjoukkoihin kuuluvat sotilaat sijoitetaan Afganistanin eteläosaan, missä talebanien arvellaan valmistelevan suurta hyökkäystä kesäksi. Alueella oli aiemmin australialaissotilaita, mutta heidät vedettiin pois viime syyskuussa.

Howard sanoi, että miestappiot ovat mahdollisia. Tähän mennessä yksi australialaissotilas on kuollut Afganistanissa. Hän sai surmansa miinaräjähdyksessä helmikuussa 2002.

Howard tähdensi, että jos terrorismi saa jälleen turvasataman Afganistanissa, sillä on suoria seurauksia Australialle ja muille alueen maille. Hän sanoi keskustelleensa suunnitelmasta Afganistanin presidentin Hamid Karzain ja amerikkalaiskomentajien kanssa äskettäisellä Afganistanin-vierailullaan.

Uusien australialaisjoukkojen tehtävänä on katkaista talebanien komento- ja kuljetusyhteyksiä.

Australia lähettää Afganistaniin myös ilmavalvontatutkan seuraamaan lentoliikennettä Kandaharin lentokentän ympäristössä.

Entuudestaan Afganistanissa on 370 australialaista sotilasta, osa heistä rakennustehtävissä ja osa suojaamassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme