Mainos
Mainos

Viesti salakuljettajille: Palovammoja saanut Asha-tyttö palautetaan vastaanottokeskukseen

Australia ei aio muuttaa linjaansa turvapaikanhakijoiden suhteen, vaan palauttaa maassa palovammojen takia sairaalahoitoa saavan yksivuotiaan nepalilaistytön takaisin vastaanottokeskukseen Nauruun Tyynellämerellä. 

Maahanmuuttoministeri Peter Duttonin mukaan päätös on osoitettu ihmissalakuljettajille.

– Hallituksen linja on ollut selkeä alusta asti. Emme ole vastuussa vain tästä tytöstä, vaan kaikista vauvoista, jotka ovat hukkuneet merellä, ja niistä vauvoista jotka saattavat hukkua, jos ihmissalakuljettajat pääsevät tekemään hommaansa, Dutton sanoo.

Asha-nimellä julkisuudessa tunnettu nepalilaisten turvapaikanhakijoiden yksivuotias tytär tuotiin viime kuussa Brisbaneen saamaan hoitoa palovammoihinsa.

Tapaus on herättänyt keskustelua tiukan maahanmuuttopolitiikan maassa. Tytön puolesta on järjestetty mielenosoituksia, ja sairaalan terveydenhoitohenkilökunta on vastustanut palauttamista. 

Tyttö siirretty pois sairaalasta

Ministeri Duttonin mukaan tyttö on nyt siirretty vastaanottokeskukseen Australiassa, ja hänen perheensä saa tukea.

Nepalilaisperheen asianajaja Daniel Webb puolestaan sanoo, että tyttö siirrettiin salaa yön selässä tuntemattomaan paikkaan, eikä hän ole päässyt tapaamaan perhettä kasvokkain. 

Tytölle ovat tarjonneet turvapaikkaa muun muassa kirkot, osavaltiohallitukset ja Uusi-Seelanti.  

Australia lähettää maahan pyrkivät turvapaikanhakijat Nauruun tai Papua-Uuteen-Guineaan leireille odottamaan turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Myönteinen päätös ei kuitenkaan avaa heille ovia Australiaan.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme