Mainos
Mainos

Australia pyysi anteeksi lapsisiirtolaisilta ja orvoilta

Australia on pyytänyt virallisesti anteeksi viime vuosisadan puolivälissä maahan tuoduilta lapsisiirtolaisilta sekä orpolapsilta, jotka ovat joutuneet maassa julmasti kohdelluiksi.

Australiaan kuljetettiin viime vuosisadan puolivälissä tuhansia siirtolaislapsia muun muassa Iso-Britanniasta. Köyhistä perheistä tuoduille lapsille luvattiin parempaa elämää, mutta todellisuudessa siirtolaislapset joutuivat joko kasvatuslaitoksiin tai pakkotyöhön. Moni lapsista joutui seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Virallinen anteeksipyyntö osoitettiin myös tuhansille australialaisille orvoille, jotka joutuivat vuosikymmenten ajan orpokodeissa väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Pääministeri Kevin Rudd piti koskettavan puheen lapsiuhreille Canberrassa järjestetyssä tilaisuudessa.

- Anteeksi, että teidät vietiin lapsina pois perheiltänne, ja että teidät sijoitettiin laitoksiin, missä jouduitte usein hyväksikäytetyiksi. Anteeksi, että jäitte vaille rakkautta hoivaa ja hellyyttä, Rudd totesi.

(MTV3- AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme