Mainos
Mainos

Australia saattaa osallistua sotaan

Australiassa pääministeri John Howard on puhunut Irakin vastaisen sodan puolesta samaan aikaan kun tuhannet opiskelijat ovat osoittaneet mieltään sitä vastaan.

Australian pääministeri John Howard sanoo, että Australia saattaa päättää Irakin vastaiseen sotaan osallistumisesta jo ensi viikolla. Australia odottaa YK:n päätöstä, mutta Howardin mukaan maa saattaa osallistua sotaan, vaikkei turvallisuusneuvosto antaisikaan hyökkäykselle suostumusta. Howard on tukenut julkisesti Yhdysvaltain sotasuunnitelmia.

Pääministeri John Howard puhui asiasta samaan aikaan, kun tuhannet australialaiset opiskelijat osoittivat mieltään sotaa vastaan eri puolilla Australiaa.

Australian ulkoministeri Alexander Downer puolestaan kehotti Irakissa olevia australialaisia sodanvastustajia eli ns. ihmiskilpiä lähtemään maasta, kun se vielä on mahdollista.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme