Mainos
Mainos

Australia suunnittelee kannabisviennin sallimista – tavoitteena olla suurin

Australia ilmoitti tänään, että maa suunnittelee sallivansa lääkekannabiksen viennin ulkomaille. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Tavoitteemme on varsin selvä: Tulla maailman suurimmaksi lääkekannabiksen viejäksi, sanoi Australian terveysministeri Greg Hunt toimittajille Melbournessa.

Yli kymmenen paikallisen kannabisyhtiön osakkeet nousivat jyrkästi Australian pörsseissä terveysministerin ilmoituksen jälkeen.

Kotimainen kannabistuotanto on virallisesti vielä vähäistä Australiassa, sillä kannabiksen viihdekäyttö on kielletty. Hallitus kuitenkin uskoo, että kannabiksen tuotanto lääkkeeksi lisääntyisi nopeasti, jos vienti sallittaisiin.

Lakialoite tulee Australian parlamentin käsittelyyn aikaisintaan ensi kuussa. Maan tärkein oppositiopuolue on ilmoittanut kannattavansa aloitetta.

Maailmalla houkuttelevat markkinat

Jos uudistus toteutuu, Australiasta tulee neljäs maa, joka sallii lääkekannabiksen viennin ulkomaille. Tähän asti viennin ovat sallineet Kanada, Uruguay ja Hollanti.

Yhdysvaltalainen konsulttiyritys Grand View Research on arvioinut kansainvälisten lääkekannabismarkkinoiden arvoksi yli 46 miljardia euroa.

Australiassa tuotettiin viime vuonna Sydneyn yliopiston arvion mukaan kannabista laillisesti vain reilun 65 miljoonan euron arvosta.

Kannabiksen käyttö lääkkeenä tuli Australiassa sallituksi viime vuonna.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme