Mainos
Mainos

Australia teki myönnytyksen kasvihuonekaasuissa

Australia ilmoitti tänään olevansa valmis periaatteessa hyväksymään sitovien rajojen asettamisen ns. kasvihuonekaasujen päästöille.

Pääministeri John Howard sanoi, että Australia voi hyväksyä sitovat rajoitukset, jos niitä koskeva sopimus "on oikeudenmukainen Australialle". Lausuntoa pidettiin merkkinä Australian kompromissihalukkuudesta ennen Japanissa joulukuussa järjestettävää ilmastokokousta. Australia on tähän mennessä torjunut vaatimukset sitovista päästörajoituksista. Eräät ministerit ovat jopa vihjanneet, että vaikean työttömyysongelman kanssa painiskelevan Australian olisi lisättävä päästöjään.

Australia tervehti aiemmin tyytyväisyydellä osia Yhdysvaltain päästötavoitteista. Presidentti Bill Clinton ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat on valmis vakauttamaan kasvihuonekaasujensa päästöt vuoden 1990 tasolle viisivuotiskauteen 2008-2012 mennessä ja sen jälkeen vähentämään niitä. Euroopassa Clintonin ilmoitukseen reagoitiin pettyneesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme