Mainos
Mainos

Australialainen jäänmurtaja vaikeuksissa Etelämantereella

Australialainen jäänmurtaja on ajautunut rantaan Etelämantereella. Kylmiin oloihin jumittuneella laivalla on 68 ihmistä.

Aurora Australis -nimisen aluksen kiinnitysköydet katkesivat lumimyrskyssä eilisaamuna, kun se oli varastontäydennystehtävissä Mawsonin tutkimusasemalla.

Kylmiin oloihin jumittuneella laivalla on 68 ihmistä. Australian Etelämantereen toiminnoista vastaavan Australian Antarctic Divisionin (AAD) mukaan he ovat kaikki kunnossa.

AAD:n johtajan Nick Galesin mukaan miehistö siirretään Mawsonin tutkimusasemalle, kun sääolosuhteet sen sallivat. Näin odotetaan tapahtuvan huomisaamuun mennessä.

– Uskomme, että olot helpottuvat yön aikana, Gales sanoi.

Laivassa ei ole havaittu vuotoja. Miehistö tarkkailee aluksen runkoa sisäpuolelta, mutta lumimyrsky vaikeuttaa laivan täydellistä tarkastusta. AAD:n mukaan aluksella on joka tapauksessa suunnitelma öljyvuodon varalta.

Australialla on neljä tutkimusasemaa Etelämantereella. Aurora Australis matkaa asemille jatkuvasti Hobartin kaupungista tutkimus- ja varastontäydennystehtävien vuoksi. Viimeisin matka Hobartista alkoi tammikuun 11. päivä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme