Mainos
Mainos

Australialaisia tuomittiin kuolemaan Balilla

Kuolemantuomiot ovat ensimmäiset huumeoikeudenkäynnissä, jossa on syytettynä kaikkiaan yhdeksän ihmistä. Joukko nuoria australialaisia pidätettiin Balilla huhtikuussa epäiltyinä yrityksistä salakuljettaa reilut kahdeksan kiloa heroiinia Australiaan.

Indonesialainen oikeusistuin on tuominnut kaksi australialaista miestä kuolemaan yrityksistä salakuljettaa heroiinia Balin lomasaarelta.

Kuolemantuomiot ovat ensimmäisiä oikeudenkäynnissä, jossa on syytettynä kaikkiaan yhdeksän australialaista. Neljä muuta on tähän mennessä tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin. Kuolemaantuomitut miehet ovat 22- ja 24-vuotiaita. Heidät on määrä teloittaa ampumalla.

Joukko nuoria australialaisia pidätettiin Balilla huhtikuussa epäiltyinä yrityksistä salakuljettaa 8,2 kiloa heroiinia Australiaan.

Australia on vedonnut Indonesiaan, jotta se ei panisi toimeen kuolemantuomioita huumeoikeudenkäyntiin liittyen, kertoo Australian ulkoministeri Alexander Downer. Australia on itse poistanut kuolemanrangaistuksen käytöstä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme