Mainos
Mainos

Australialaislehti: Lastenhoidon tuki pienemmäksi rokotuskieltäytyjiltä

Australian hallitus haluaa vähentää tukia lasten rokotuksista kieltäytyviltä vanhemmilta. Asiasta kertoo sanomalehti Australian.  

Rokotuksista kieltäytyvä perhe ei enää saisi viikoittaista lastenhoitoon tarkoitettua jopa 145 euron arvoista tukea eikä vuosittaista jopa tuhansien eurojen hyvitystä päiväkotimaksuista. 

Rokotuksista kieltäytyvien määrä on nousussa Australiassa kuten myös useissa muissa länsimaissa. Rokotuskattavuus on maassa lehden mukaan alle viisivuotiaiden joukossa yli 90 prosenttia. Suomessa se on parhaimmillaan yli 97 prosenttia. 

Maan sosiaalipalveluministeri Scott Morrison sanoi Australianille, että vanhempien pitäisi kuunnella terveysalan ammattilaisia. 

– Jos he eivät sitä tee, veronmaksajat eivät rahoita heidän valintaansa, hän sanoi. 

Rokotuksista saa jatkossa kieltäytyä vain lääketieteellisistä tai uskonnollisista syistä. 

Maailman terveysjärjestö WHO kehotti hiljattain kampanjoimaan tuhkarokkorokotusten puolesta sen jälkeen, kun puolitoistavuotias poika kuoli tuhkarokkoon Berliinissä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme