Mainos
Mainos

Australialaisnainen soitti kaksi hätäpuhelua ennen kuin poliisi ampui hänet – ”Uskon, että hän huusi juuri apua”

Australiaissyntyinen Justine Damond kuoli poliisin luoteihin lauantaiyönä Minneapolisissa Yhdysvalloissa. Nyt amerikkalaismedia CNN on julkaissut Minneapolisin kaupungilta saamiensa hätäpuhelunauhojen sisällöt.

Australialainen joogaopettaja Justine Damond, 40, soitti kaksi hätäpuhelua ennen kuin poliisi ampui hänet. Damond soitti hätänumeroon ilmoittaakseen mahdollisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä lähellä kotiaan.

– Kuulen jonkun ja minä, minä en ole varma harrastaako hän seksiä vai raiskataanko häntä.

– Ja uskon, että hän juuri huusi apua, mutta vaikea sanoa. Ääntä on kuulunut jo jonkin aikaa, mutta en luule, että hän nauttii siitä.  

Toisen puhelunsa Damond teki vain kahdeksan minuuttia ensimmäisen puhelun jälkeen kello 22.35. Damond sanoi, että poliisi ei ollut vielä saapunut paikalle. Hätäpuheluun vastannut virkailija sanoi poliisien olevan matkalla.

Hetkeä myöhemmin poliisipartio saapui paikalle ja toinen poliiseista ampui Damondia poliisiauton ikkunasta. Damond julistettiin kuolleeksi kello 23.51.

Julki myös nauhat poliisin radioliikenteestä

Justine Damondia ampunut poliisi Mohamed Noor on kieltäytynyt kertomasta kuulusteluissa mitään, mikä on Yhdysvaltojen lain mukaan sallittua.

CNN on kuitenkin julkaissut myös poliisin tilannetta seuranneen radioliikenteen nauhojen sisällön. Noorin poliisipari Matthew Harrity on kertonut, että välittömästi ampumisen jälkeen he olivat nousseet autosta ja yrittäneet auttaa Damondia.

– (Partio) 530, laukauksia ammuttu, toinen poliiseista sanoo ja pyytää paikalle lääkinnällistä apua.

– Koodi 3, Washburn ja 51. katu. Meillä on yksi haavoittunut, poliisi jatkaa.

CNN:n mukaan ei ole varmaa, puhuuko radioon Noor vai Harrity. Radion toisesta päästä kuitenkin hälytetään paikalle lisäyksiköitä. Joko Noor tai Harrity vastaa, että he ovat aloittaneet elvytyksen. 

Poliisit itse paikalle hälyttänyt Justine Damond kuoli vatsaan ammuttuun luotiin.

Harritylta ja Noorilta kysytään, onko tilanne paikan päällä hallinnassa ja turvallinen ambulanssille. Toinen poliiseista vastaa, että tilanne on turvallinen.

– Paikalla ei ole vapaana epäiltyjä, poliisi toteaa.

CNN kertoo saaneensa radionauhat operaattorilta, joka seuraa ja tallentaa poliisiradion liikennettä. Viranomaiset tai kaupunki eivät ole vahvistaneet amerikkalaismedialle radiotallenteen aitoutta. 

Justine Damondin perhe on syyttänyt Yhdysvaltojen viranomaisia siitä, ettei heille ole kerrottu mitään tapahtumien kulusta. Damondin puolison mukaan omaiset eivät ole saaneet juuri mitään tietoa siitä, mitä tapahtui poliisin saavuttua paikalle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme