Mainos
Mainos

Australian hirmumyrsky heikkenee, tuhoista ei vielä tietoa

Australian koillisosia riepottava hirmumyrsky Debbie on jatkanut heikentymistään. Nelosluokan myrskynä Queenslandin osavaltioon iskeytynyt Debbie on nyt kakkosluokan myrsky, mutta sen tuulet ovat yhä voimakkaita, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC.

Myrsky on katkonut sähköjä, vaurioittanut rakennuksia ja kiskonut juurineen irti puita. Toistaiseksi yhden ihmisen tiedetään loukkaantuneen, mutta pelastusmiehistöt pelkäävät, että tietoja loukkaantumista ja tuhoista tulee vielä lisää.

Pelastuspalvelut ovat saaneet satoja avunpyyntöjä, mutta toistaiseksi ulos auttamaan lähteminen on vielä ollut liian vaarallista, ABC kertoo.

Turistien suosimille Ison valliriutan saarille iskeytyessään Debbie oli vielä nelosluokan myrsky. Myrskyn pelättiin tuovan tullessaan pahoja tulvia ja hyökyaaltoja, mutta ilmeisesti pahimmat pelot tästä eivät ole toteutuneet.

Rannikon edustalla sijaitsevilta saarilta on saatu tietoja muun muassa irti repeytyneistä katoista.

– Tuntui kuin olisimme olleet tavarajunan alla suurimman osan yöstä, Haymansaarella lomaileva Cameron Berkman sanoi ABC Newsille.

Pääministeri Malcolm Turnbull on kertonut parlamentille ottaneensa käyttöön katastrofisuunnitelman myrskyn uhrien auttamiseksi.

Myrskyä pidetään pahimpana seudulla vuosiin. Säätieteilijät ovat verranneet sitä Yasiin, joka vuonna 2011 repi talojen perustuksia ja tuhosi satoja rakennuksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme