Mainos
Mainos

Australian neuvo ylirasittuneille lääkäreille: Juokaa kahvia!

Terveysviranomaisten kyseenalaiset neuvot ylipitkää päivää tekeville lääkäreille ovat aiheuttaneet valtavan kohun Queenslandissa Australiassa.

Osavaltion viranomaiset kehottavat tuoreessa raportissaan lääkäreitä juomaan joko kuusi kuppia kahvia päivässä tai vaihtoehtoisesti nauttimaan 400 milligrammaa kofeiinia. Näin pyritään estämään maratonvuoroja tekevien lääkäreiden nukahtamiset työvuoronsa aikana, kertoo The Courier-Mail.

Viranomaiset antoivat suosituksensa sen jälkeen, kun kävi ilmi, että useat hoitovirheet ja potilaskuolemat ovat johtuneet lääkäreiden väsymyksestä.

Hoitovirheet näyttävät kasaantuvan lääkäreiden kohdalle, jotka ovat tehneet yhtäjaksoisesti 30 - 80 tuntia kestäviä työvuoroja.

Terveysviranomaisten kahvisuositukset on otettu tyrmistyneinä vastaan Australian lääkäreiden ammattiyhdistysjärjestöissä. Useat asiantuntijat ovat luonnehtineet 400 milligramman päivittäistä kofeiiniannossuositusta "täysin vastuuttomaksi".

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme