Mainos
Mainos

Australian pakolaiset uhkaavat itsemurhilla

Yksitoista 12-17-vuotiasta lasta uhkaa tehdä itsemurhan turvapaikanhakijoiden leirillä Australiassa, jos heitä ei siirretä pois leiriltä. Lapset ovat leirillä yksin ilman vanhempiaan. Woomerassa sijaitsevalla leirillä on viranomaisten mukaan 259 ihmistä syömälakossa, mutta turvapaikanhakijoiden asianajajan mukaan 370 . Syömälakot aloitettiin kaksi viikkoa sitten vastalauseena turvapaikkahakemusten käsittelyn hitaudelle ja leirien huonoille oloille.

Woomeran leirillä pidettävät turvapaikanhakijat viettävät aidatulla alueella yleensä noin kaksi vuotta ennen kuin heidän hakemuksensa on käsitelty. Woomeran leirissä on nyt noin 900 turvapaikanhakijaa. Australian pääministeri John Howard on jälleen puolustanut maansa tiukkaa turvapaikkapolitiikkaa sanomalla, ettei sille ole vaihtoehtoa. Hänen mukaansa hakijoiden ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja heitä kohdellaan humaanien periaatteiden mukaisesti. Punainen Risti on kuitenkin ilmaissut huolensa leireillä vallitsevasta tilanteesta. Jotkut ovat yrittäneet hirttäytyä tai vahingoittaa itseään muilla tavoin.


(STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme