Mainos
Mainos

Australian pakolaiskeskuksissa mellakoitiin jälleen

Väkivaltaiset mielenilmaukset Australian pakolaiskeskuksissa jatkuivat tänään. Sydneyssä kymmenet ihmiset yrittivät tunkeutua ulos keskuksesta, Joulusaarella puolestaan pakolaiset ottivat yhteen vartijoiden kanssa. Molemmat pakolaiskeskukset olivat tulessa.

Villawoodin keskuksessa Sydneyn länsipuolella parikymmentä rautaputkin aseistautunutta turvapaikanhakijaa kaappasi auton ja ajoi sillä päin rakennuksen portteja yrittäen paeta keskuksesta. Turvapaikanhakijat myös sytyttivät rakennukseen kuusi tulipaloa. Pakoyritys epäonnistui, mutta synnytti keskuksessa mellakointia.

Kaukaisella Australialle kuuluvalla Joulusaarella venepakolaiset valtasivat pakolaiskeskuksen yhden osan ja ottivat vartijoiden kanssa yhteen. Pakolaiset sytyttivät ruokailusalin tuleen.

Australiassa on jälleen viime päivinä mellakoitu useissa keskuksissa, joissa viranomaiset pitävät lukkojen takana kaikkia maahan laittomasti pyrkineitä turvapaikanhakijoita. Turvapaikkapäätöksen saaminen voi viedä vuosia. Veneillä maahan yrittäviä myös käännytetään Tyynenmeren saarille.

Australian pakolaispolitiikkaa ovat arvostelleet niin YK kuin kansainväliset ihmisoikeusjärjestötkin. Australian hallituksen mukaan politiikka toimii. Venepakolaisia ei ole enää vuoteen saapunut Australian rannoille, ja pidätyskeskuksissa olevien määrä on pudonnut vuodessa 2300:sta 1200:aan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme