Mainos
Mainos

Australian rannikolla nähty ensimmäinen siirtolaislaiva kahteen vuoteen

Australian rannikolla on havaittu mahdollisesti siirtolaisia kuljettava laiva, kertoo australialaismedia ABC.

Australian viranomaislähde on vahvistanut tiedon ABC:lle, jonka mukaan laivassa on todennäköisesti turvapaikanhakijoita Vietnamista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Australian maahanmuuttovirainomainen ei kommentoi vesillä tapahtuvia operaatioita, joten virallista vahvistusta havainnolle ei ole saatu.  

Kyseessä on ensimmäinen kerta kahteen vuoteen, kun Australian rannikkoalueilla nähdään siirtolaisalus.  

Turvapaikanhakijat ovat pitkään olleet poliittisen kiistan aiheena Australiassa, vaikka maahan saapuvien siirtolaisten määrä on huomattavasti alhaisempi kuin Euroopassa. Australia on sanonut estävänsä turvapaikanhakijoiden pääsyn rannikolleen. Maa on käännyttänyt laivoja takaisin Indonesiaan sekä  lähettänyt siirtolaisia leireille Papua-Uuteen-Guineaan ja Naurun saarelle. Kukaan Papua-Uudessa-Guineassa tai Naurulla turvapaikkaa hakeva ei ole oikeutettu elämään Australiassa.  

YK ja ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet Australian tiukkoja käytäntöjä, joita konservatiivipääministeri Tony Abbott on puolustanut tarpeellisina merillä tapahtuvien kuolemien estämiseksi. Kesäkuussa julkisuuteen tuli tietoja, joiden mukaan Australia maksoi ihmissalakuljettajille tuhansia dollareita, jotta he kääntyisivät takaisin Indonesiaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme