Mainos
Mainos

Australian tulvat uhkaavat jo Brisbanen suurkaupunkia

Australian kolmanneksi suurimman kaupungin Brisbanen asukkaat varautuivat tänään tulvavesien nousuun hiekkasäkein ja hamstraamalla elintarvikkeita, pattereita ja juomavettä koteihinsa. Tulvavesien ennakoidaan nousevan kaupungin kaduille viimeistään ylihuomenna.

Queenslandin osavaltion pääministerin Anna Blighin mukaan ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja 11 on kateissa Toowomban kaupungissa Brisbanen länsipuolella. Viranomaiset kehottivat asukkaita varautumaan mahdollisiin evakuointeihin ja pysymään poissa maanteiltä, mikäli pakottavaa tarvetta matkustamiseen ei ole.

Koillis-Australian tulvat ovat pahimmat 50 vuoteen, eikä helpotusta ole vieläkään näköpiirissä. Vesi on saartanut kymmeniä kyliä ja kaupunkeja ja aiheuttanut miljardivahingot. Maan hiilentuotanto on kriisissä, koska Australia on maailman suurin hiilenviejä ja Queenslandissa tuotetaan vientihiilestä yli kolmannes.

Tulvavesien pelätään myös saastuttavan Suurta Valliriuttaa ja uhkaavan sen ainutlaatuista eläimistöä.

(STT-Reuters-AFP)

Katso Janne Hopsun juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme