Mainos
Mainos

Australiassa 1300 kilometriä omin päin huristellut 12-vuotias palautettiin perheensä luo

Australiassa 12-vuotias poika on palautettu perheensä luo sen jälkeen, kun hän yritti ajaa omin päin autolla maan halki. Asiasta uutisoi muun muassa CNN. 

Poika ehtikin taittaa autolla 1300 kilometrin matkan ennen kuin poliisi pysäytti hänet. Poliisi kiinnitti ajokkiin huomiota, sillä sen takavalot olivat vaurioituneet. 

Pojan tavoitteena oli ollut ajaa noin 4000 kilometriä Uuden Etelä-Walesin Kendallista Länsi-Australian Perthiin. Hänet tavoitettiin Broken Hillin maaseudulla. 

Brittilehti The Guardian kertoo, että poliisin mukaan poika oli ilmeisesti ollut osallisena kolarissa ennen pidätystään. Pojan kerrotaan myös varastaneen matkansa aikana polttoainetta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi 12-vuotias päätti lähteä kotoaan pitkälle automatkalle. Poika oli poistunut kodistaan noin kello 11 paikallista aikaa perjantaina. 

– Hän oli ottanut perheen auton. Vanhemmat ilmoittivat hänet kadonneeksi välittömästi, kun hän oli poistunut kotoaan, joten he etsivät häntä, tapauksen tutkinnanjohtaja Kim Fehon kommentoi maanantaina The Guardianin mukaan.

Taival Kendallista Perthiin vastaa suurin piirtein kolme kertaa Britannian pituutta tai ajomatkaa New Yorkista Las Vegasiin. 

Pojan erikoista tempausta on ylistetty sosiaalisessa mediassa. Tutkinnanjohtajan mukaan kyse ei ollut kuitenkaan harmittomasta seikkailusta. 

– Lapsen hengen lisäksi vaarassa olivat myös kaikki häntä vastaan tulleet autoilijat. Hän oli onnekas päästessään pakoon onnettomuuspaikalta ehjänä, mutta niin olivat myös kaikki muut tiellä liikkuneet, Fehon sanoi The Guardianin mukaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme