Mainos
Mainos

Australiassa 140 000 perhettä on menettänyt lapsilisät – Syy: vanhemmat eivät rokota lapsiaan

Yli 140 000 australialaisperheeltä on evätty lapsietuudet tai lapsilisät sen vuoksi, että he eivät ole rokottaneet lapsiaan rokotusohjelman mukaisesti.

Australiassa tuli vuosi sitten tammikuussa voimaan ohjeistus, jonka mukaan lapsilisiä tai muita lapsiperheiden etuuksia ei makseta niille perheille, jotka eivät rokota lapsiaan. Ohjeistus on kohdistettu sellaisille perheille, jotka kieltäytyvät rokottamasta lapsiaan vedoten muihin kuin lääketieteellisiin syihin.

Kaikkiaan 142 793:n alle 5-vuotiaan lapsen verovaroilla maksettavat etuudet ovat tällä hetkellä jäissä rokotevastaisuuden vuoksi.

–  Se on kova ohjeistus, mutta kyseessä on kauniiden lastemme turvallisuus, maan terveysministeri Greg Hunt sanoi 9news uutiskanavalle,.

Koko Australiassa lasten rokotuskattavuus on keskimäärin 92,2 prosenttia. Kuitenkin esimerkiksi Sydneyn joissain lähiöissä rokotekattavuus esimerkiksi hinkuyskää, tuhkarokkoa ja hepatiittia vastaan on vain 88,9 prosenttia.

Maan terveysministerin Greg Huntin mukaan rokoteohjeistus, joka vie rokottamattomilta lapsilta lapsiperhe-etuudet, on kuitenkin lisännyt rokotettujen määrää. Ohjeistuksen voimaan tulemisen jälkeen yli 200 000 lasta on käynyt ottamassa rokotteet.

Suomessa Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi viime kesänä valmistelevansa lakialoitetta, jonka mukaan lapsilisän nostamisen edellytykseksi asetettaisiin sitoutuminen kansalliseen rokotusohjelmaan sekä säännöllisiin neuvolakäynteihin lapsen kouluikään saakka.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme