Mainos
Mainos

Australiassa pelätään suurpaloa

Australiassa pelätään Sydneyn ympärillä riehuvien maastopalojen yhdistyvän yhdeksi suurpaloksi ensi viikolla.

Tuhannet väsyneet palomiehet jatkavat taisteluaan Australian itäosassa roihuavia maastopaloja vastaan. Sää suosi palomiehiä tänään, mutta huomiseksi ja maanantaiksi on jälleen luvassa kuumaa, tuulista säätä.

Uuden Etelä-Walesin paloviranomaiset pelkäävät, että sääolojen huonontumisen myötä Sydneyn pohjois- ja luoteispuolella riehuvat palot yhdistyvät ensi viikolla yhdeksi suureksi tulirintamaksi. Palomiehet ovat tänään käyttäneet hyväkseen viileämpää säätä raivatakseen suojalinjoja kaupunkien turvaksi.

Tulen uhkaamia asukkaita ja yhteisöjä on kehotettu äärimmäiseen valppauteen, vaikka kuuma sää ja kovat tuulet ovatkin hetkeksi hellittäneet. Erityisen huolissaan palomiehet olivat Sydneyn länsipuolella Blue Mountaisin alueella leviävästä metsäpalosta, joka uhkaa useita syrjäisiä kaupunkeja alueella. Huolta aiheuttaa myös rannikolla Sydneyn eteläpuolella lomakaupunkeja uhkaava palo.

Huomiseksi Uuteen Etelä-Walesiin on ennustettu jälleen 35 asteen lämpötiloja ja voimakasta länsituulta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme