Mainos
Mainos

Australiassa riemuittiin satavuotiaan konnan palautuksesta mereen

Australiassa on juhlittu satavuotiaan kilpikonnanaaraan vapauttamista takaisin mereen. Loukkaantuneen konnanaaraan kuntoutumista juhlittiin, koska Queenslandin rannikkoseudun kilpikonnat ovat huvenneet hälyttävästi. Satavuotias konna lisääntyy yhä.

Satavuotias merikilpikonnan oli löydettäessä erittäin huonossa kunnossa: sillä oli esimerkiksi reikä kilvessään. Jäljistä päätellen se oli ollut joko veneonnettomuudessa tai ottanut yhteen krokotiilin kanssa. Satavuotias saatiin kuitenkin kuntoon eläinsairaalassa, jonka paikalliset olivat perustaneet havaittuaan kilpikonnakannan vähenevän.

Kilpikonna, jolle oli annettu lempinimeksi Lorraine, on yhä lisääntymisiässä, ja siksikin arvokas yksilö. Kilpikonnat ryhtyvät lisääntymään vasta noin 30 vuoden iässä ja lisääntyvät aina kuolemaansa saakka.

Nyt sen liikkeitä seurataan satelliittilähettimen avulla.

Paikalliset maanomistajat eivät toistaiseksi metsästä eivätkä syö kilpikonnia. Kilpikonnien vähenemisen taustalla arvellaan olevan meriruohokasvustojen vahingoittuminen erilaisissa hirmumyrskyissä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme