Mainos
Mainos

Australiassa teini-ikäinen pidätetty terrori-iskun suunnittelusta

Australiassa poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan miehen löydettyään räjähteitä tämän kotoa Melbournesta. Nuoren miehen epäillään suunnitelleen terrori-iskua.  

Poliisi kuvailee miehen suunnittelemia tekoja äärimmäisen vakaviksi. Paikallisen median mukaan isku oli suunniteltu huomisen äitienpäivän perinteiseen juoksutapahtumaan, johon osallistuu kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla Australiaa.

Poliisin mukaan asiaa tutkitaan parhaillaan, eikä iskun aiotusta tapahtuma-ajasta tai -paikasta ole tietoa. Poliisi pääsi miehen jäljille puhelimitse saamansa vihjeen perusteella.  

Poliisi ei myöskään ole ottanut kantaa siihen, liittyykö tapaukseen ääri-islamismia. Paikallinen media on kertonut miehen aktivoituneen Facebookissa viime viikkoina ja kommentoineen esimerkiksi Syyrian sotaa.

Poliisin mukaan eilisellä pidätyksellä ei kuitenkaan todennäköisesti ole yhteyttä huhtikuussa pidätettyihin nuoriin, joiden epäiltiin suunnitelleen poliiseihin kohdistuvaa terrori-iskua.  

Poliisi ei ole kertonut alaikäisen miehen henkilöllisyyttä julkisuuteen. Suljettu oikeudenkäynti alkaa poliisin mukaan maanantaina.  

Australia nosti terrori-iskun uhkan mahdollisuuden keskitasosta korkeaksi viime syyskuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme