Mainos
Mainos

Järkyttävää kidutusta nuorisovankilassa – nuoria poikia pahoinpidelty ja sidottu tuoliin huppu päässä

Australiassa on noussut valtava kohu paljastuksista, jonka mukaan maan pohjoisosassa olleessa Don Dalen nuorisovankilassa on kidutettu ja pahoinpidelty nuoria poikia järjestelmällisesti.

Poikia on riisuttu alasti, sidottu tuoliin huppu päässä ja kohdeltu kovakouraisesti. Eräät julkisuuteen vuotaneet videot osoittavat vartijoiden rangaisseen poikia myös kyynelkaasulla. Asiasta ovat kertoneet useat australialaismediat, muun muassa maan yleisradioyhtiö ABC, joka julkaisi ensimmäiset järkyttävät videot. Video julkaistiin ABC:n Neljä Kulmaa -ohjelmassa.

YK:n ihmisoikeuskomitea on jo kertonut olevansa järkyttynyt ilmi tulleista tapauksista ja on kehottanut Australian hallitusta tutkimaan tapaukset perin pohjin, jotta ilmi ei tule lisää väärinkäytöksiä maan muissa nuorisovankiloissa.

Australian pääministeri Malcom Turnbull on käskenyt viranomaiset tutkimaan Don Dalen nuorisovankilan olosuhteet vuodelta 2014 tähän päivään asti. 

Tänään sadat ihmiset osoittivat mieltään eri puolilla Australiaa tapauksien takia. Reutersin mukaan Melbournessa 700 ihmistä protestoi nuorisovankilan oloista ja Sydneyssa noin 300. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme