Mainos
Mainos

Autistinen pikkutyttö tarjoutui tuuraamaan Big Benin lyöntejä – BBC-pomon vastauskirjeestä tuli todellinen somehitti

Alkuvuodesta tapahtuva Big Ben -kellon vaikeneminen sai pienen koululaisen huolestumaan ja kirjoittamaan aiheesta kirjeen radiokanavalle.

Lontoolainen Phoebe Hanson, 8, harmistui kuultuaan radiossa käydyn keskustelun Iso-Britannian legendaarisimman Big Ben -kellon vaikenemisesta. Big Ben menee alkuvuonna mittavaan remonttiin ja tämän vuoksi kello hiljennetään kuukausiksi.

Syy autistisen koulutytön huoleen oli se, että kellonlyönnit olivat hänestä olennainen osa iltakuuden uutislähetystä.

Phoebe päätti toimia ja aneli vanhemmiltaan useita päiviä lupaa kirjoittaa BBC:lle aiheesta. Lopulta vanhemmat antoivat periksi ja päättivät taipua tyttärensä tahtoon.

Päättäväinen Phoebe kirjoitti BBC:lle tarjoutuvansa tuuraamaan kellonlyöntejä koko remontin ajaksi. Hän kertoi olevansa valmis saapumaan BBC:n studioille joka ilta ennen uutislähetyksen alkua ja matkimaan kellon bong-ääntä.

Phoeben isä, Jon Hanson, kertoo tytön yllättyneen suuresti, kun kyseisen ohjelman esimies, Roger Sawyer, vastasi viestiin. Sawyer ylisti kirjeessään tytön luovaa ideaa ja kertoi, että pulma on saanut toimituksen isotkin pomot ”raapimaan päätään”.

Esimies ihastui tytön ehdotukseen siinä määrin, että hän kirjoitti toimittaneensa Phoeben idean eteenpäin asiasta päättäville. Hän tosin arveli, että kellon tuuraaminen saattaisi olla liian rankkaa työtä niin nuorelle koululaiselle.

– Ja sitten - tämä on se rankin osuus - sinun tulisi kiirehtiä tänne takaisin puolilta öin, sillä soitamme kellonlyönnit silloinkin ennen keskiyön uutisia. Siinä hurjan paljon töitä noin nuorelle. En itsekään haluaisi tehdä sitä, esimies kirjoittaa.

Phoeben isä päätti julkaista hupaisan vastauskirjeen omalla Facebook-tilillään.

– Kirje oli todella hauska ja on hienoa, että hän näki vaivaa vastatakseen tytölle. Phoebe ei tosin piittaa raskaasta työstä, vaan hän olisi edelleen innokas osallistumaan radioshow’hun, isä kertoo.

Facebook-postaus lähti nopeasti leviämään ja sai pian tuhansia jakoja. Isän mukaan postaus oli ensin tarkoitettu vain lähipiirille, mutta sitten hän sai muutamia pyyntöjä julkaisun yksityisasetusten muuttamisesta.

– Tämän jälkeen postaus lähti aivan käsistä. Emme ole saaneet yhtään negatiivisista palautetta, mikä tänä päivänä todella harvinaista, Jon-isä kiittelee.

Miehen mukaan tytär innostui vastauskirjeestä niin kovasti, että hän vei sen mukanaan kouluun näyttääkseen kirjeen ystävilleen ja opettajilleen.

Nyt vanhemmat suunnittelevat kirjeen kehystämistä, jotta muisto säilyy Phoebella aina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme