Mainos
Mainos

Kuvat: Auto ajoi jalkakäytävälle ihmisten päälle Lontoossa – ei tutkita terrorismina

Lontoon turmaa ei tutkita terrorismina, vaan liikenneonnettomuutena, kertoo poliisi.

Pelastuslaitos kertoi, että yksitoista ihmistä loukkaantui, kun auto ajoi jalankulkijoiden päälle.

Loukkaantuneilla oli vammoja lähinnä jaloissa ja päässä. Pelastuslaitoksen johtajan lausunnon mukaan yhdeksän oli tuotu sairaalaan.

Turma sattui Lontoon suositulla museoalueella Etelä-Kensingtonissa.

Poliisi kehotti juoksemaan

Silminnäkijä kertoi BBC:lle, että auto ajoi kohti jalkakäytävällä olleita ihmisiä. AFP:n toimittajan mukaan väkijoukot pakenivat huutaen.

–  Poliisi huusi ihmisille "juoskaa ja älkää lopettako juoksemista", kertoi yksi silminnäkijä BBC:lle.

Paikalle on saapunut runsaasti poliiseja.

Luonnontieteellinen museo evakuoitiin tapahtuman jälkeen. Victoria ja Albert -museo ja tiedemuseo tviittasivat, että niitä ei evakuoida mutta lisää ihmisiä ei päästetä sisään.

Viisi iskua tänä vuonna

Turvallisuustilanne Britanniassa on ollut kireä, sillä maassa on tänä vuonna tehty useita terrori-iskuja. Maaliskuussa viisi ihmistä kuoli ja yli 50 loukkaantui miehen törmättyä autollaan jalankulkijoihin Lontoossa Westminsterin sillalla. Tämän jälkeen mies puukotti poliisia.

Toukokuussa Manchesterissa itsemurhapommittaja räjäytti itsensä teini-idoli Ariana Granden popkonsertissa. Iskussa kuoli 22 ihmistä ja 116 haavoittui.

Kesäkuussa Lontoossa pakettiauto ajoi jalankulkijoiden päälle London Bridge -sillalla. Sen jälkeen kolme hyökkääjää jättivät ajoneuvon ja puukottivat ihmisiä. Kahdeksan ihmistä kuoli ja noin 50 haavoittui.

Samassa kuussa mies ajoi Finsbury Parkin moskeijan rukoushetkestä poistuvien muslimien sekaan. Yksi kuoli ja 11 loukkaantui.

Lisäksi viime kuussa 29 ihmistä loukkaantui, kun omatekoinen pommi räjähti metrovaunussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme