Mainos
Mainos

Autoilijoiden kännykänkäyttö halutaan kieltää Britanniassa

Autoilijoiden kännykänkäyttöä halutaan rajoittaa nykyistä tehokkaammin Britanniassa. Maan liikenneministeriö jätti tänään ehdotuksensa, joka kieltäisi matkapuhelimen käytön autonratissa kokonaan olosuhteista riippumatta. Kielto koskisi siis myös punaisissa valoissa ja liikenneruuhkassa rupattelua.

Britannian nykyisen lain mukaan kännykkään puhuvaa kuljettajaa voidaan syyttää riittämättömästä ajoneuvon hallinnasta.

Uusi laki olisi kuitenkin selvästi nykyistä tiukempi. Ehdotuksen mukaan kännykkään puhumista ei sallittaisi, vaikka ajaja pystyisikin pitämään kummankin kätensä ratissa. Niin sanotun hands free -laitteiston eli korvakuulokkeiden ja mikrofonin käytöstä tulisi näin kiellettyä samoin kuin puhelimen pitämisestä olkapäällä.

Britannian liikenneministeriössä on puuhattu myös uusia säännöksiä, jotka mahdollistaisivat niiden työnantajien syyttämisen, jotka vaativat työntekijöitään puhumaan kännykkään ajaessaan. Lakiehdotuksen on määrä tulla Britanniassa käsittelyyn marraskuun lopulla.

Suomessa matkapuhelimen kädessä pitämisestä autonratissa tulee kiellettyä ensi vuoden alusta lukien. Niin sanottua hands free -laitteistoa käytettäessä kännykkään puhuminen on meillä kuitenkin tulevaisuudessakin sallittua.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme