Mainos
Mainos

Autokameraan voi tallentua hurjia asioita – muistatko nämä?

Autoihin asennetut kamerat ovat tallentaneet monia yllättäviä, äkillisiä tapahtumia, joita ei ehkä muuten olisi saatu kuvattua ollenkaan. Autoihin ja muihin kulkupeleihin asennetut kevyet kamerat ovat toimineet myös todistusaineistona erilaisissa tilanteissa.

Tuorein tapaus, jossa autokamera tallensi ainutlaatuista kuvamateriaalia, on Taiwanin lentoturma helmikuun alussa. Tuolloin moottoritietä ajanut autoilija tallensi TransAsian koneen, joka syöksyi siltaa hipoen Taipeissa jokeen.

Helmikuussa 2013 moni venäläisautoilija hieraisi silmiään nähdessään tulipallon lentävän taivaalla. Useampikin autokamera tallensi tämän näyn, joka paljastui meteoriitiksi

Autoilijoiden kuvaamia videoita on käytetty Suomessakin sekä mediassa että syyllisen etsimisessä. Juupajokelaisen rekankuljettajan netissä jakama video ohitustilanteesta herätti viime kesänä poikkeuksellisen paljon huomiota, kun Ilta-Sanomat jakoi sen sivuillaan.

YouTubeen on myös ladattu kuvamateriaalia muistakin kulkupeleistä.

Tammikussa pyöräilijä sai varsin karua kohtelua osakseen raivostuneelta pakettiauton kuljettajalta Britanniassa. Pyöräilijällä oli kamera kiinnitettynä kypärään.

Myös kännykkävideoita on käytetty paljon liikenteessä sekä viranomaisten toimista raportoitaessa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Los Angelesissa nousi viime kesänä valtava kohu ohiajavan kuljettajan kuvaamasta videosta, jossa poliisi lyö tiellä kulkenutta naista useita kertoja.

Myös Suomessa poliisin toimista syntyi keskustelua kesällä 2013, kun autoilija tallensi kännykkäkamerallaan poliisin uhkaavan puheen. Poliisi uhkasi Hauhon keskustassa pysäyttämäänsä 20-vuotiasta autoilijaa sillä, että poliisin kollegat voivat pahoinpidellä tämän. 

Millaisia muita autokameran tallentamia tilanteita muistat? Oletko itse saanut talteen jotain yllättävää, hurjaa tai hyödyllistä kuvaa? Kerro meille MTV Uutisten Facebook-ryhmässä tai lähetä tarinasi ja kuvasi osoitteella uutiset@mtv.fi. Julkaistusta materiaalista maksamme palkkion.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme