Mainos
Mainos

Avaruuden mysteeri "muukalaisten megarakennelmista" saattaa ratketa pian

1500 valovuoden päässä sijaitseva KIC 8462852 -tähti on hämmästyttänyt tutkijoita.

Tähdestä lähtevä valo on himmentynyt säännöllisesti useita kertoja. Asiantuntijat eivät ole löytäneet himmentymiselle tyydyttävää selitystä. Tutkijat ovat jopa vakavissaan pohtineet mahdollisuutta, että himmentyminen johtuisi tähteä ympäröivistä muukalaisten kehittämistä megarakennelmista.

-Kun tuollainen tapahtuma ilmenee jälleen, niin meidän pitäisi pystyä selvittämään ehdottomasti se, että mitä oikein näemme, toteaa tähtitieteilijä Jason Wright Pennsylvanian yliopistosta Space.com -sivustolle.

Valon aallonpituuksia tarkkailemalla tutkijoiden pitäisi kyetä nopeasti toteamaan, onko kyse megarakennelman kaltaisesta ilmiöstä vai ei. Valoa tarkkailemalla saadaan tietoa mm. minkälainen aine aiheuttaa himmenemistä.

Kyseessä saattaa olla esimerkiksi planeettoja muodostavasta kiekosta tai eksokomeetoista.

Wright on aiemmin puhunut innokkaaseen sävyyn, että tähden himmentyminen voisi olla jonkinlaisen megarakennelman aiheuttamaa.

Nyt hän toteaa hillitymmin uskovansa, että kyse on luultavasti pölystä. Tällöin ihmettelyn aiheena olisi se, että mistä kyseinen pöly on peräisin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme