Mainos
Mainos

Avaruudessa tapahtuu outoja välähdyksiä: Muukalaiset nousivat taas pohdintoihin

Ihmisillä on kova tarve saada tietoa siitä, että olemmeko todellakin niin yksin maailmankaikkeudessa, kuin tällä hetkellä vaikuttaa. 

Maailmankaikkeudessa on suunnaton määrä tähtiä ja niitä kiertäviä planeettoja, mutta mitään pitävää todistetta maan ulkopuolisesta elämästä ei ole saatu, vaikka yritys on ollut kovaa.

Kun tähtitieteilijät törmäävät avaruutta tutkiessaan johonkin selittämättömään, niin muukalaiset tulevat nopeasti mukaan spekulaatioihin ehkäpä osin sen takia, että jo pelkkä ajatus siitä on niin kiehtova.

Ja näin on tuoreimmassakin selittämättömässä avaruuden havainnossa, josta mm. LiveScience kertoo sivuillaan: Tutkijat ovat nimittäin havainneet kaukaisuudesta outoja kosmisen valon välähdyksiä, joiden syntymekanismista ei ole tietoa. Kyseisiä voimakkaita välähdyksiä on rekisteröity nyt noin 20 kappalaetta vuodesta 2007 lähtien. Välähdykset tunnetaan nopeina radiopurkauksina (fast radio burst / FRB).

Tuoreen tutkimuksen mukaan välähdykset saattaisivat olla seurausta kehittyneiden muukalaisten keksinnöstä, jolla kiihdytetään tähtienvälisiä avaruusaluksia huimiin nopeuksiin.

Tutkijoiden havaitsemat välähdykset ovat niin voimakkaita, että ne saattaisivat olla seurausta miljoonan tonnin massaisen aluksen ampaisusta huippunopeaan vauhtiin.

Ihmiset eivät kykenisi huomaamaan tästä voimanlähteestä muuta kuin nopean välähdyksen aluksen matkatessa avaruudessa.

Tutkijat huomauttavat, että he eivät väitä muukalaisten olevan välähdysten takana, mutta asiaa kannattaisi heidän mielestään miettiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme