Mainos
Mainos

Avaruudesta 40 vuotta sitten kaapatun ”muukalaisten” Wow-signaalin mysteeri ratkaistu?

Vuonna 1977 tutkijat epäilivät kuulleensa ensimmäistä kertaa muukalaisten lähettämän signaalin avaruudesta.

Signaalin havaitsi Big Ear radioteleskoopin antamia tietoja tutkinut Jerry Ehman. Voimakas signaali oli kestänyt 72 sekuntia ja se poikkesi täysin aiemmin havaitusta kohinasta. Ehman ympyröi tulosteesta innostuneena teleskoopin havaitseman signaalin ja kirjoitti viereen Wow! Ja tästä signaali sai nimensä.

Tuosta hetkestä lähtien Wow-signaalia on yritetty kuumeisesti etsiä avaruudesta uudelleen, mutta tuloksetta. Moni on pitänyt kyseistä signaalia todisteena siitä, että emme ole yksin maailmankaikkeudessa.

Nyt 40 vuoden jälkeen tutkija Antonio Paris Pietarin korkeakoulusta on löytänyt mitä ilmeisimmin selityksen havainnolle.

Selityksen myötä mm. Science alert –julkaisu pahoittelee tilannetta muukalaispohdintojen faneille. Paris nimittäin havaitsi, että oudolle signaalille on luonnollinen selitys, joka johtuu kahdesta komeetasta. 266P/Christensen ja 335P/Gibbs –komeettoja ympäröi suuret määrät vetykaasua. Komeettojen havaittiin aiheuttavan samanlaista radiosignaalia, kuin Wow-signaalin tapauksessa. Lisäksi kyseiset komeetat olivat lähistöllä silloin kun Wow-signaali alunperin havaitttiin.

Science alert toteaa sivuillaan, että selitys mystiselle ja kiehtovalle signaalille saattaa tulla pettymyksenä, mutta se on kuitenkin todiste siitä, että ihmiset pystyvät täsmällisesti tulkitsemaan avaruudesta tulevia signaaleja. Tämä puolestaan antaa toivoa uusien ”muukalaisten signaalien” löytämiseksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme