Mainos
Mainos

Avaruusasema Mirin tietokoneessa jälleen vika

Venäläinen avaruusasema Mir on jälleen saanut tietokonevian. Aseman keskustietokone hajosi eilen, eikä vian aiheuttaja ollut vielä tänään selvillä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan miehistö on ottanut lähes kaikki sähköjärjestelmät pois päältä säästääkseen energiaa. Myös Mirin pyörintää säätelevät gyroskooppiset laitteet ovat menneet automaattisesti pois päältä keskustietokoneen hajotessa. Miehistön täytyy polttaa happikynttilöitä saadakseen tarpeeksi ilmaa.

Vika on samantapainen kuin Miriä viime viikolla koetellut tietokonehäiriö, jota korjattiin 24 tuntia. Kaikkiaan kyseessä on neljäs kerta, kun Mirin tietokone hajosi tänä vuonna.

Miehistön mukaan vika ei vaikuta yhdysvaltalaisen avaruussukkula Atlantiksen tuloon. Atlantiksen ja sen viiden matkustajan on määrä saapua Mirille syyskuun 28. päivä. Sukkula tuo mukanaan astronautti David Wolfin, joka korvaa miehistön nykyisen yhdysvaltalaisen jäsenen Michael Foalen.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme