Mainos
Mainos

Avaruusromu aiheutti tulipalon – kazakstanilaismies kuoli autoon

Kazakstanilainen mies kuoli ja toinen joutui sairaalaan, kun tuli ympäröi heidän autonsa toissapäivänä. Tulipalon aiheutti kansainväliselle avaruusasemalle suuntaavan Sojuz-raketin laukaisu keskiviikkoiltapäivänä paikallista aikaa läheisestä Baikonurin avaruuskeskuksesta.

Molemmat miehet olivat töissä arolla avaruuskeskuksen lähellä keräämässä raketin laukaisun jälkeensä jättämää romua. He työskentelivät venäläiselle avaruusalan yritykselle NPO Mashinostroienille. Yhtiö on luvannut "kaiken tarvittavan avun" kuolleen miehen omaisille ja sairaalahoitoon joutuneelle.

Tulipalon aiheutti raketista pudonnut kuuma romu. Sää palopaikalla oli yhtiön tiedotteen mukaan tulipalon leviämisen kannalta otollinen, sillä lämpöä oli 34 astetta, arojen ruoho kuivaa ja tuuli puhalsi puuskissa 15 metriä sekunnissa.

Romu putosi suunnitellulle alueelle, mutta palo levisi uskottua kauemmaksi. Palo saatiin sammumaan keskiviikkoiltaan mennessä.

Venäjän ja Kazakstanin viranomaiset ovat vahvistaneen onnettomuuden tapahtumisen. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun ihminen kuolee avaruusromun aiheuttamaan tulipaloon.

Onnettomuudesta uutisoivat muun muassa uutistoimisto AFP ja tiedesivusto Iflscience. 

Venäjä on siirtämässä avaruuslentojaan uuteen Vostotshnin avaruuskeskukseen Amurin alueelle Kauko-Itään. Säännöllisten lentojen Vostotshinista pitäisi alkaa ensi vuoden keväällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme