Mainos
Mainos

Avaruussukkulaa yritetään radalle taas ylihuomenna

Epäonni vaivaa edelleen avaruussukkula Endeavouria. Sen laukaisu peruttiin jälleen viime yönä Suomen aikaa ukkosmyrskyn takia. Kyseessä oli jo viides peruutus.

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan seuraava yritys on torstaiyönä noin kello yksi Suomen aikaa. Säätiedotusten mukaan huonon sään todennäköisyys Floridassa Kennedyn avaruuskeskuksen alueella on tällöin 40 prosenttia.

Jos tämäkään aika ei tärppää, voidaan laukaisua yrittää vielä seuraavana päivänä. Muuten laukaisu siirtyy heinäkuun loppuun.

Endeavourin lähtö on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta jo kuukaudella. Kesäkuussa laukaisua jouduttiin siirtämään kahdesti sukkulan polttoainejärjestelmässä olleen vuodon vuoksi.

Sää vaivasi myös Nasan edellistä sukkulalentoa toukokuussa. Atlantis-sukkulan paluu viivästyi kolme päivää myrskyn vuoksi ja lopulta se joutui laskeutumaan varalaskupaikkaan Kaliforniaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

NÄIN PERUTTIIN SUKKULAN VIIDES LAUKAISUYRITYS

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme