Mainos
Mainos

Avaruusturisti palasi Maahan

Venäläinen Sojuz-kapseli on laskeutunut turvallisesti Kazakstaniin. Kapselissa matkusti paitsi venäläis-amerikkalainen miehistö myös amerikkalainen miljardööri, avaruusturisti Charles Simonyi. Laskeutuminen tapahtui täysin suunnitelmien mukaan.

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA kertoo tiedotteessaan, että kapselissa Maahan palanneet turisti, astronautti ja kosmonautti olivat hyvissä voimissa.

Noin kahdensadan hengen pelastus- ja tukiryhmä oli vastaanottamassaa kapselia. Ryhmän paluu Maahan viivästyi vuorokaudella, koska suunniteltu laskeutumisalue oli liian soinen, ja siksi hankalasti liikennöitävä.

Unkarilaissyntyinen amerikkalaismiljonääri on rikastunut kehittelemällä Word- ja Excell-ohjelmistoja Microsoftille. Hän vietti avaruudessa kaksi viikkoa kokeita tehden. Samalla hän tuli tehneeksi historiaa, koska on ensimmäinen avaruusturisti, joka on käynyt kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla kahdesti.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme