Mainos
Mainos

Avioerosta vaaliase Chilen presidentinvaaleissa

Chilessä käydään tuskallista taistelua avioeron laillistamisen puolesta. Vatikaanin jälkeen Chile on maailman ainoa valtio, jossa avioeroa ei tunneta lainsäädännössä. Avioerosta ei uskalleta kuitenkaan tehdä avointa vaaliteema: joulukuun presidentinvaalien vahvimmalla ehdokkaalla kun on takanaan laiton avioero.

Chilen vaaleissa avioero voi nousta vaaliaseeksi


Chilessä Joka viides pari elää erossa, vaikka ovat virallisesti naimisissa elämänsä loppuun asti. Vaalien ennakkosuosikki, sosialistien Lagos on itse mitätöittänyt ensimmäisen avioliittonsa monen vuoden ja kahden lapsen jälkeen ja nyt hän on uudelleen naimisissa, mutta hänkään ei uskalla vielä puhua avioeron laillistamisen puolesta.

Chilessä kuintekin toivotaan, että jos hän tulee valituksi, hän alkaa ajaa avioerolakia, silloin hänellä ei olisi enää mitään menetettävää, Chilessä kun presidentti voidaan valita vain yhdeksi toimikaudeksi.
(MTV3)
Merja Sundström raportoi Chilestä(2:00).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme