Mainos
Mainos

Avoimesti puhunut Medvedev lupaa uudistuksia

Presidentti Dmitri Medvedev lupaa uudistaa Venäjää mutta sanoo sen vievän aikaa. Medvedev puhui kolmen ison tv-kanavan perinteisessä haastattelussa, jossa hän vastasi kysymyksiin harvinaisen avoimessa keskustelussa.

Talouskriisistä Medvedev sanoi, että Venäjän talouden elpyminen tapahtuu hitaasti. Koko presidenttikautensa talouden uudistamisesta puhuneen presidentin mukaan Venäjän pitäisi kyetä vähentämään riippuvuuttaan öljyn- ja kaasunviennistä.

- Meillä on yhä talousjärjestelmä, joka perustuu energiamarkkinoihin. Ilman uudistuksia taloudellamme ei ole tulevaisuutta, vaikka turvana olisivat mittavat luonnonvarat.

Presidentti ilmoitti myös uudistavansa poliisivoimista vastaavan sisäministeriön ja kohentavansa vankien asemaa. Hän määräsi, että sisäministeriön on pienennettävä budjettiaan 20 prosentilla tammikuuhun 2012 mennessä.

Korruptoituneessa ministeriössä työskentelee 1,4 miljoonaa ihmistä.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme