Mainos
Mainos

Avustaja: Jaafari pyrkii edelleen pääministeriksi

Shiiajohtajat haluavat, että Jaafari luopuisi tavoittelemasta uutta pääministerikautta, koska shiiat, kurdit ja sunnit eivät edelleenkään ole päässeet sopuun hallituksesta.

Irakin väliaikaisella pääministerillä Ibrahim Jaafarilla ei ole aikeita astua syrjään ja luopua pääministerin paikan tavoittelusta. Asiasta kertoi Jaafarin avustaja sen jälkeen kun pääministerin omasta shiialiittoumasta oli kehotettu häntä antamaan periksi.

- Hän ei todellakaan aio väistyä. Hän on ainoa ehdokas ja jatkaa loppuun asti, Jaafarin Dawa-puolueen edustaja sanoi Jaafarin pyrkimyksistä nousta myös uuden hallituksen pääministeriksi. Dawa on osa shiialiittoumaa.

Shiialiittouman korkea-arvoiset edustajat kehottivat aiemmin tänään Jaafaria väistymään, jotta maahan saataisiin vihdoin muodostettua uusi hallitus. Liittouman seitsemästä pääryhmästä neljän edustajat vahvistivat uutistoimisto Reutersille haluavansa, että Jaafari luopuisi tavoittelemasta uutta pääministerikautta, ellei sunni- ja kurdipuolueita saada suostuteltua hänen johtamaansa hallitukseen.

Shiialiittouma nousi parlamentin suurimmaksi ryhmäksi Irakissa joulukuussa pidetyissä vaaleissa. Useita kuukausia vaalien jälkeen shiiat, kurdit ja sunnit eivät edelleenkään ole päässeet sopuun hallituksesta. Sunnit ja kurdit eivät hyväksy sitä, että Jaafari jatkaisi pääministerinä.

Irakin parlamentti kokoontui kaksi viikkoa sitten ensimmäiseen istuntoonsa vaalien jälkeen. Tällöin Jaafari sanoi olevansa valmis luopumaan pääministerin tehtävästä, jos häntä pyydetään tekemään niin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme