Mainos
Mainos

Avustajat: Jeltsin työskentelee, ei tarvitse leikkausta

Presidentti Boris Jeltsin avustajat kiistivät tänään presidentin terveydentilasta liikkuvat uudet arvailut sanomalla, että presidentti työskentelee lähellä Moskovaa eikä hän ole leikkauksen tarpeessa.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan presidentin lehdistötoimiston johtaja Igor Ignatjev kuvasi tietoja Jeltsinin sairaudesta "paniikinomaisiksi huhuiksi ja keksinnöiksi".

Amerikkalainen Time-lehti kertoi tuoreimmassa numerossaan, että Jeltsinillä oli ollut jälleen sydänvaivoja kesäkuun jälkipuoliskolla ja hän oli tarvinnut ympärivuorokautista tarkkailua. Lehti kertoi saaneensa käsiinsä Kremlin virallisen lääketieteellisen tiedonannon asiasta. Kreml harkitsee presidentin lähettämistä sveitsiläiselle klinikalle ohitusleikkausta varten, lehti sanoi.

Saksalaisen Bild-lehden mukaan Jeltsin on sydämensiirron tarpeessa - tai hänelle on mahdollisesti jo tehty sellainen.

Ignatjev kiisti lehtien tiedot. Hänen mukaansa Jeltsin ei tarvitse leikkausta eikä hänellä ole mitään matkustusaikeita lähiaikoina. Presidentin lehdistöavustajan Sergei Jastrzhembskin mukaan Jeltsin työskentelee maaseutuasunnollaan Moskovan lähellä ennen lomalle lähtöään.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme