Mainos
Mainos

Avustusjärjestöt: Filippiinien auttaminen etusijalla

Suurimmat avustusjärjestöt keräävät rahaa tällä hetkellä pääsääntöisesti Filippiineille hirmumyrsky Hayanin uhrien auttamiseksi. Suomen Punainen Risti ja Unicef ovat jo lähettäneet Filippiineille kumpikin 250 000 euroa.

Kaikki Unicefin hätäapuun lahjoitetut rahat menevät nyt Filippiineillä riehuneen supertaifuunin uhrien auttamiseen, kertoo Unicefin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro.

Kivipuron mukaan Filippiinien auttamiseksi on tähän mennessä jo saatu verkkolahjoituksena yhteensä 50 000 euroa.

– Toivotaan, että ihmiset lähtevät aktiivisesti tähän mukaan.

Unicefin erityisenä vastuualueena Filippiineillä on lapsista huolehtiminen, Kivipuro kertoo.

– Tämän lisäksi puhdas vesi ja sanitaatio ovat Unicefin vastuulla koordinaation osalta.

Unicef huolehtii myös lasten rokottamisesta, ruuasta  sekä lastensuojelusta.

– Lapset voivat joutua heitteille tällaisessa tilanteessa. Sitten, kun siihen on mahdollisuus, niin huolehdimme myös lasten koulutuksesta.

Unicefilta lähti eilen Kööpenhaminan varastosta kohti Filippiinejä hätäaputarvikkeita, kuten ruokaa, vedenpuhdistustabletteja, lääkkeitä ja pressuja 10 000:lle perheelle. Huomenna lähtee normaalien lentoreittien kautta lisää mm. lääkepakkauksia, Kivipuro kertoo.

Suuriin luonnonkatastrofeihin reagoidaan nopeasti

Pelastakaa lapset ry:llä on tällä hetkellä avoinna korvamerkittyjä keräyksiä Filippiinien, Syyrian ja Keski-Afrikan kriiseihin, kertoo Pelastakaa lapset ry:n varainhankinnan päällikkö Kaisa Koistinen.

– Lisäksi meillä on lasten hätäapurahasto, josta voidaan irrottaa rahaa erilaisiin kohteisiin tarpeen vaatiessa.

Filippiinit on nyt päähuomion kohteena, koska katastrofi  on ollut näin dramaattinen, Koistinen sanoo.

– Kyllähän tämmöiset akuutit ja suuret luonnonkatastrofit, kuten Filippiinien hirmumyrsky tai vaikkapa Haitin vuoden 2010 maanjäristys, ovat sellaisia, että niihin reagoidaan nopeasti.

Pelastakaa lapset ry:n kattojärjestölle, Save the Children Internationalille, on tehty vetoomus 30 miljoonan dollarin keräämisestä Filippiinien auttamiseksi, kertoo Pelastakaa lapset ry:n humanitaarisen avun neuvonantaja Rea Noponen.

Avuntarve on Filippiineillä suunnaton

Kaakkois-Aasia tiedetään hyvin katastrofiherkäksi alueeksi, kertoo Suomen Punaisen Ristin tiedotuspäällikkö Outi Pärnänen.

– Tällä hetkellä katastrofirahaston keräys on keskitetty Filippiinien auttamiseen, koska siellä avuntarve näyttää suunnattomalta. Olemme aloittaneet Filippiinien auttamiseksi myös lipaskeräyksen.

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme