Mainos
Mainos

Avustuslaiva suuntaa Tikopian saarelle

Humanitaarisia tarvikkeita kuljettava alus suuntaa tänään kohti Tyynellämerellä sijaitsevaa piskuista Tikopian saarta, jonka uskotaan tuhoutuneen viikonvaihteessa riehuneessa hirmumyrskyssä.

Zoeksi kutsuttu hirmumyrsky runteli Salomonsaaria viikonvaihteessa ja pahiten myrskystä näyttivät kärsineen Tikopia ja pienempi Anutan saari. Tikopian yli lentäneet tiedustelukoneet paljastivat laajaa tuhoa. Saarella asuvien noin 2000 ihmisen kohtalo oli epäselvä, mutta koneissa olleet avustustyöntekijät kertoivat nähneensä ainakin osan asukkaista jatkavan normaalia elämää.

Uusi-Seelanti ja Australia ovat yhdessä rahoittamassa avustuslaivaa, joka lähtee matkalle Salomonsaarien pääkaupungista Honiarasta huomenna ja jonka on määrä olla tuhannen kilometrin päässä sijaitsevalla Tikopian saarella kolmen päivän päästä.

Avustustöitä vaikeuttaa se, että Salomonsaarten valtio on käytännössä varaton pitkään jatkuneiden sisäisten levottomuuksien jäljiltä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme